BABKA ZWYCZAJNA

Nasza Wiedza | BABKA ZWYCZAJNA

BABKA ZWYCZAJNA

5 jajek

1 szklanka cukru

1 kostka margaryny

1/2 szklanki mąki pszennej

1 szklanka mąki ziemniaczanej

skórka otarta z 1 cytryny

1 porcja proszku do pieczenia

cukier puder do posypania

tłuszcz do nasmarowania formy

Margarynę stopić i lekko ostudzić. Oba rodzaje mąki przesiać razem z proszkiem. Jajka ubić z cukrem do białości, następnie po łyżce dodawać przesianą mąkę i roztopioną margarynę. Dodać skórkę z cytryny i dobrze wymieszać. Przelać do natłuszczonej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200°C) na 30-40 minut. Po wystygnięciu posypać przez sitko cukrem pudrem.

Related Post

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*